files-empty file-text2 cart coin-euro calculator stopwatch calendar mobile users cogs stats-bars star-empty bird airplane rocket video-camera facebook2 twitter rss vimeo linkedin2 menu man arrow-with-circle-right arrow-with-circle-left warning airplane

CRM, offertes, projectadministratie, facturatie en boekhouding, alles in één online tool!

Vriendelijke bedrijfssoftware voor het
bureau van nu

Hoe maak ik een pakket/groep?

Een pakket/groep bestaat uit een aantal vooraf ingestelde producten, die in één keer ingeladen kunnen worden bij het opstellen van een offerte of opdracht. Pakketten kunnen eenvoudig worden aangemaakt door te navigeren naar het menu 'Producten', en daar te kiezen voor 'Pakketten'. Klik op de roze knop 'Pakket toevoegen...' aan de rechterkant van het scherm. De werking is vergelijkbaar met het maken van offerte- of opdrachtregels.
Afbeelding
Na het aanmaken van het pakket, kan deze bij een offerte of opdracht worden ingeladen, door in de blauwe tekst onderaan te pagina te kiezen voor '+ Groep of pakket...'. In de pop-up die nu verschijnt kan een keuze uit een pakket worden gemaakt. De naam en omschrijving worden automatisch mee ingeladen.
Mocht je de productregels van het pakket niet aan de klant willen tonen, dan kun je deze gemakkelijk verbergen door in het pakket een vinkje te plaatsen bij de optie 'Details verbergen'. Enkel de pakketnaam, eventuele pakketomschrijving en de pakketprijs worden nu weergegeven op je offerte/factuur.
Afbeelding
Na een druk op de knop 'Opslaan' wordt de groep toegevoegd aan de offerte of opdracht. Nieuw is de mogelijkheid om het aantal van de groep te wijzigen. Wanneer je bijvoorbeeld 2x een pakket 'Autobestickering' verkoopt, kun je hier het aantal verhogen met een druk op het plus-knopje. De werking van het plus-knopje kan nog iets veranderd worden door de volgende toetsencombinaties:
  • Met Alt ingedrukt, wordt het aantal in één klik met 10 opgehoogd of verlaagd.
  • Met Shift ingedukt, wordt het aantal verhoogd zonder de onderliggende regels op te hogen. Effectief wordt hiermee dus de 'Prijs per stuk' van de groep verlaagd.
Afbeelding